O nama

naša
priča

Dobro došli u eru kada mladi vinari stupaju na vinsku scenu Srbije.

Takva je i Vinarija Aleksandar Todorović koju vodi mladi vlasnik, po kome vinarija i nosi ime. Posao je preuzeo od oca, iskusnog vinara, koji se povukao iz posla i prepustio mlađim naraštajima a vinarija postoji već čitavu deceniju, od 2010. godine.

Inovator u mnogim poljima, Aleksandar je doneo novu energiju i implementirao novu ljubav u već dokazani kvalitet. Ideja vinarije je da prave vina iz spostvenih zasada, sa akcentom na autohtonim  sortama podneblja. Trenutno vinarija poseduje 2.2 hektara zasada u punom rodu, ali postoje mladi zasadi koji tek dolaze na rod, kao obećanje za trajanje. Možemo slobodno reći da se vina vinarije Aleksandar Todorović, stvaraju u vinogradu!

Sirovine su organske, grožđe koje koriste je vrhunskog porekla, poteklo iz suncem okupanog vinograda iz kraja koji ima status najčistije EKO opštine u Srbiji. Radi se o jugoistočnoj Srbiji, selo Lipovac, opština Ražanj. Vinarija takođe spada u Ražanjsko vinogorje, rejon Tri Morave. Sva vina su prirodna sa minimalnim intervencijama i malim količinama sumpora ili čak bez, sto vinariju Aleksandar Todorović dokazuje kao ekološki osvešćenu.

Pored sorti koje su karakteristične za sam kraj, u vinariji se proizvodi I četvrta boja vina, orange vino. Ova organic, čista vina nose čitavu paletu aroma u svom prirodnom, iskrenom stvaranju. Vizija vinarije, kako bi se očuvao kvalitet na najvišem novou i jedinstvenost, jeste da se prave količine do sopstvene kontrole proizvodnje i da sve ostane na nivou porodice.

Negujući porodicu i majku prirodu, vinarija je odana ekološkim principima, gde su ciljevi maksimalno očuvanje prirode, uz očuvanje životinja i biodiverzitet.

Trend koje je mladi vlasnik doneo u vinariju, i način proizvodnje vina uz praćenje mesečevih mena, je odavno priznat u svetu i prepoznat kao cenjen način pravljenja vina uz očuvanje resursa prirode ovog kraja i dela Srbije.

Vina odležavaju u drvenim bačvama i amforama, i na taj način se neguje izraženost terroira zemljista. Kao rezultat se dobijaju iskrena vina, bez filtriranja, korekcije I aditiva.

Možete posetiti vinariju, probati sva vina i odabrati ono po Vašem ukusu.

Čekamo Vas!

Sirovine su organske

grožđe koje koriste je vrhunskog porekla, poteklo iz suncem okupanog vinograda iz kraja koji ima status najčistije EKO opštine u Srbiji.

Vina odležavaju u

 drvenim bačvama i amforama, i na taj način se neguje izraženost terroira zemljista. Kao rezultat se dobijaju iskrena vina, bez filtriranja, korekcije I aditiva.